نقد

درب ،فیلمی متاثر از سینمای سهراب شهید ثالث و عباس کیارستمی

فیلم سینمایی درب به کارگردانی هادی محقق این روزها در گروه سینمایی هنرو تجربه در حال اکران است فیلمی که به لایه های درونی و انتزاعی از سوژه نفوذ می کند که می تواند ذهن مخاطب را در یک خوانشی هستی شناختی با خود درگیر کند.

آه سرد فیلمی جسورانه با زیبایی‌شناسی سکون

آهِ سرد به سردیِ سرمای درون آدم‌هاش می‌ماند -بیگانه‌گان با های و هوی مردمان، فرورفته در خود، بریده از خویش. آدم‌ها روی به سکوت آورده، چیزی ندارند -یا نمی‌خواهند- به گفتن -یا نیز رازی است سر به مهر که لب‌هاشان را دوخته است.

«خاطرات بندباز» و ایده‌ی تقابل فرد با جامعه

وقتی فیلم «خاطرات بندباز» به کارگردانی حامد رجبی که این روزها در گروه سینمایی هنر و تجربه در حالِ اکران است را می‌بینیم (توصیه می‌کنیم فیلم را با دفت ببینید) با سرعت متوجه می‌شویم آن‌چه در این اثر رقم می‌خورد، تجربه‌‌ای تازه برای مخاطب است و فیلم، بارها نشان می‌دهد چیزی در چنته‌ی خود دارد که می‌تواند برای مخاطب عیان کند و او را شگفت‌زده. فیلمی که در طول روایت داستانش به درونمایه برخی آثار مطرح ادبی و هنری از جمله «برادران کارمازوف» و«خانه ادریسی‌ها» نزدیک می‌شود.

کاپیتان من الگوی مناسب برای مستندهای علمی و عامه پسند

با توجه به حجم بالای مستندهای اجتماعی و تاریخی که در سال‌های اخیر در سینمای مستند ایران ساخته شده، قَدر و جایگاه امثال سیاوش صفاریان‌پور را باید بیش از این دانست چرا که آغاز ساخت مستندهای علمی با رویکرد عامه پسندی، اتفاق مهمی است که آنچنان که باید و شاید در سینمای مستند ایران اتفاق نیفتاده یا به عنوان رویه و الگو ادامه پیدا نکرده است.

مقیمان ناکجا ما را با خودمان روبرو می کند

روایت مقیمان ناکجا همانند یک اتاقِ درمانی ما را با خودمان و با آن من خویش روبه‌رو می‌کند و چه هولناک است با خویشتن خویش تنها ماندن! و شاید هنر و ادبیات قرار است به همین روش که بدون خونریزی و درد، ما را به سمت درمان سوق دهند.

کاپیتان من ؛ تردیدی که کشف جدیدی را بدنبال دارد

نام‌های آشنا، خصایصی دارند و در عین حال تردیدهایی؛ از همینجاست که دیدن نام سیاوش «صفاریان‌پور» همزمان که ما را به یاد استانداردهایی قابل تحسین می‌اندازد، یادآور سؤالی نیز می‌شود: آیا او قرار است به خیل کسانی بپیوندد که در قالبی جدید نتوانسته‌اند جا بیفتند؟ یا در مرحلهٔ بعد آیا قرار است ما مستندی تلویزیونی در قاب سینما ببینیم؟ تردید، همان چیزی است که ما را به کشف دوبارهٔ گوشه‌ای از جهان سوق می‌دهد.

مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، به عنوان زیر مجموعه سازمان سینمایی وزارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از تهیه کنندگان و فیلمسازان این حوزه که علاقمند به حضور در اکران فیلم‌های هنری و تجربی در قالب «گروه سینمایی هنر و تجربه» دعوت می‌نماید. نمایش‌های سینمایی هنر و تجربه برنامه‌ای جامع برای عرضه فیلم‌های ارزشمند و غیرتجاری است که نمایش آنها می‌تواند افقهای جدیدی در دیدگاه سینمایی پیشنهاد کند و برای توسعه زبان سینما دست به تجربیات در شیوه‌های بیانی بزند و به ارتقای دانش سینمایی تماشاگران و ارتقای کیفیت هنری سینمای ایران کمک کند.
نشانی: خیابان ولی عصر ، بالاتر از پارک ساعی ، نرسیده به توانیر نبش کوچه لنکران(احتشام سابق) ، طبقه سوم
کدپستی : 1434843619 - تلفن : 02188673281 - 02188673280